SOMMERENS HENDELSER

Ordinær åpningstid er 12.00 til 17.00. Torsdag til søndag i juni og august, kun lørdag og søndag i juni.

Det vil skje mange hendelser i kunstsalen i løpet av sommeren. De annonseres her fortløpende. Se mer info om de ulike hendelsene under på denne siden.

TIDSREISE TIL GALEMATTIAS KLOSTER, BOKBAD.

17 august blir det gøy – og lærerikt! Martin Tesli har skrevet klokt og underholdene om en rabulistisk reise 500 år tilbake i tid, til Hovedøyas Kloster dengang Gale Mattias var abbed her ute. Litt av en UTFLUKT! Martin blir bokbadet av Geir Tandberg Steigan i Kunstsalen fra klokken 17 til 19. Her kan dere også få kjøpt boken og vi skal se om det kan skaffes noe Cistersienserne kan ha hellt i seg i sin tid. Boken kan kjøpes. Fri entre.

Liten presentasjon av boken.

PICKNIC

«Picnic», en vennlig kunsthappening hvor alle som vil kan delta. Den settes i scene av Svein Ove Kirkhorn. Picknic finner sted lørdag 1 juni, søndag 2 juni, lørdagene 15 juni, 22 juni, 13 juli, 27 juli, 10 august og søndag 1 august (utstillingens siste dag). Det er værforbehold og Picknic avlyses om det er meldt regn.

Et tablå, en visuell handling mellom deltaker, sted og betrakter. En nytelse for øye. En overraskelse i hverdagen hvor en gruppe mennesker er kledd i klær av samme stoff som bakgrunnen. En performance som i løpet av begrenset tid vil utvikle seg rundt det sosiale. Handlingen er at noen mennesker møtes og spiser sammen, snakker sammen, ser på hverandre og blir beskuet av forbipasserende. Samtaler oppstår og nye bekjentskaper knyttes. Bli en del av et helt spesielt tablå. Et sted der klokka liksom tikker i et annet tempo enn i verden rundt. Der maten smaker litt annerledes. Kle på deg et rødrutet kostyme og sett deg på et 100 kvm rødrutet piknikteppe – sammen med andre ikledd det samme heldekkende mønsteret. Rundt dere går hverdagen sin gang, byrommet yrer, og forbipasserende vil stoppe opp, undre seg, trekke på smilebåndet. Deltakerne på teppet er innenfor, i den litt surrealistiske sfæren skapt for en tidslomme av kunstner Svein Ove Kirkhorn. PICNIC er en feiring av det å være sammen. For er det ikke alltid noe litt ekstra ved det å rigge seg til sammen med andre for en piknik utendørs? Frokost i det grønne og lunsj i parken. PICNIC har ikke noe politisk budskap eller noen annen agenda enn å sette sosialt samvær på spissen. Det rødrutete mønsteret kalles gjerne bare piknikstoff, eller køkkentern i Danmark og gjenfinnes i mange kulturer og deler av verden. På engelsk har det fått navnet Gingham, og ble på 1600-tallet produsert for det europeiske markedet i Malaysia og Indonesia. I Tyskland kommer imidlertid mønsteret fra Bayern, i Frankrike fra Vichy og i USA er det synonymt med den ville vesten. (Se tidspunkt øverst på siden)

Picknic 2 juni. Fine samtaler

6 juni. Kl 18.15, Performance kl 19.00 «Ni en more» Presentasjon av Lise Bjørne Linnerts arbeider med voldsutsatte kvinner i Mexico. (se info under)

FILM OG SKJULTE KODER

24 august ca klokken 17. Film, fordrag og diskusjonskveld med Petter Amundsen, som har lett etter skjulte koder i Shakspeares verk. Petter har funnet spor som fører ham på en reise, ikke bare i England, men til stjernebildet svanen og en skatteøy i Nova Scotia. Hans undersøkelser har blitt til en veldig spennende film. Mange nye spørsmål og mysterier følger i kjølvannet. Dette blir en lukket hendelse med påmelding. (Nb Det er tidligere annonsert en annen dag for denne hendelsen. Vi har utsatt til en varm mørk augustkveld)

Organist Petter Amundsen har brukt år av sitt liv på å forske i mysteriet Shakspeare. Hvem var han egentlig? En mann fra Stratford on Avon, sønn av analfabeter og far til barn som heller ikke var skrivekyndige, men selv verdens største forfatter? Eller var mannen fra Stratford kun en maske konstruert for å skjule den eller de virkelige forfatterne?
I religionsstormenes England kunne det være gode grunner til å holde et forfatterskap skjult, ikke minst om det bar på hemmeiige koder. Petter finner ikke bare spor som peker i rettning av de egentlige forfatterne, men blir også ledet til større sammenhenger. Ved hjelp av typografiske uregelmessigheter, passer og vinkelhake, frimurernes emblem, stjernebildet svanen og gps, ledes han til skatteøya Oak Island i Nova Scotia.
Shakspear, eller hvem han nå var, skrev i tiden til dronning Elisabeth og til King James den første av England. Det er den samme James som feiret sitt bryllup med en harejakt på Hovedøya i 1589. Petters spennende reise inspirerer oss til å fabulere videre. Kan stormen som blåste brudepartet til vår øy for 430 år satt spor i Shakspears verk?

Stillbilde fra filmen om kodejakt i Shakspeares verk

«

SALGSAVDELING

Kleskolleksjonen NI EN MORE, bruksglass, bøker og kort fra Hovedøyas kunstnere samt grafikk og bøker om de utstillende kunstnerne er til salgs i Kunstsalen.


«Ni en more» v Lise Bjørne Linnert.

NI EN MORE – NI una más / ikke EN til / not one MORE En prosjekt laget for å støtte Mexikos voldsutsatte kvinner. Gi dem økonomisk selvstendighet og skape endring. Klærne re farget med blomster, i avtrykk og avkok. Det handler om å fornye og resirkulere.

6 juni ble prosjektet presentert gjennom en performance med dans, visning av film og opplesning av vitnesbyrd fra Cd Juarez, Mexico. Performance ble utformet av Lise Bjørne Linnert i samarbeid med Hovedøya Kunstsal, SOFT galleri og Kunst i Kvadraturen Prosjektet er støttet av Fritt Ord