Galleriet ligger ved fergekaien på Hovedøya. Syv minutter tar fergen fra hektiske Aker Brygge til den fredfulle grønne øya. En lang forflytning på svært kort tid. Etter å ha stått avstengt i 30 år ble Lavetthuset i 2009 tatt i bruk til atelier og visning av kunst. I første etasje finnes den 550m2 store salen som i 2018 gjenåpnet under navnet Hovedøya Kunstsal. Kunstsalen ledes av av undertegnede, som er en av de 6 kunstnerne med atelier i Lavetthusets andre etasje. Driften er non profitt og kunstnerstyrt. Profilen vil bli en blanding av kunstarter, men med overordnet fokus på kunst laget med god håndverkskunnskap og poengtert bruk av materiale. 

Lukkede arrangement. Kunstsalen har et godt samarbeid med øyas fine Klosterkro og Revierhavnen Kro. Vi kan tilby lukkede arrangement for grupper som kombinerer visning av kunstutstilling i Kunstsalen og mat og drikke på øyas serveringssteder. Galleriet har også samarbeid med guider som kan fortelle om øya og klosteret.
Vi ønsker å legge tilrette for at et besøkende på øya kan glede seg over kunstopplevelser, mat og drikke, øyas spennende historie, vakker natur og ikke minst nyte stillheten og rom for tanker som finnes her på øya, rett utenfor byen.

Velkommen!

Hilsen Inger Johanne Rasmussen 

Kunstnere som har atelier på Lavetthuset, Hovedøya:
Anne Karin Jortveit
Espen Tollefsen
Inger Johanne Rasmussen
Jan Trygve Fløysvik
Kari Steihaug
Nils Olav Bøe
Ole Rosén

Nettside til Klosterkroa
http://klosterkroa.no/

OM OSS