2021: Årstider – der jeg er

Denne utstillingen har blitt til under en pandemi. Da kurator Helga-Marie Nordby takket ja til invitasjonen fra Møre og Romsdal kunstsenter i november 2019, om å kuratere en utstilling med kunstnere fra fylket, var det ingen som ante hva som ventet oss. Kunstnerne har befunnet seg i Møre og Romsdal, kuratoren på Fyn i Danmark og utstillingsstedet, på Hovedøya i Oslo. Alle atelierbesøk og samtaler har foregått på zoom eller facetime, og utenfor vinduene våre har årstidene skiftet fra vår, sommer, høst, vinter, til vår igjen. 

Utstillingen Årstider – der jeg er, er et forsøk på føre disse digitale samtalene sammen, å koble mennesker i tid og rom, Møre og Romsdal, Fyn og Hovedøya, reflektere over nyansene i felles erfaringer, om tilstedeværelse og nærhet til sine omgivelser, om sykluser, gjentakelsene i naturen, i et menneskeliv, i historien.

Gruppeutstillingen presenterer tolv kunstnere med tilknytning til fylket Møre og Romsdal, på Hovedøya i Oslofjorden, og åpner 21. mai 2021. Et av prosjektene presenteres i Tegnerforbundets prosjektrom i samme periode. 

Kunstnerne i utstillingen er Marit Helen Akslen, Marianne Skjong, Bent Erik Myrvoll, Ida Madsen Følling, Siv Bugge Vatne, Elida Linge, Mari Kvien Brunvoll, Gjertrud Hals, Anne Sara Loe, Ine Harrang, Brit Dyrnes og Siri Skjerve.

Utstillingen er støttet av Møre og Romsdal fylkeskommune og Norsk Kulturråd